Menu

svetlik zahlinice

Jídelníček

15. - 19. 10. 2018

 

Pondělí: Ranní svačina:       chléb, pěna z tresčích jater, ovoce, kakao

15. 10.  Oběd:                     polévka špenátová se sýrovými nočky

                                           fazolový guláš s párkem, chléb, čaj 

            Odpolední svačina: dalamánek, šunková pěna, rajče, malkao 


 

Úterý: Ranní svačina:        chléb, kedlubnová pěna, ovoce, inka 

16.10. Oběd:                     polévka hrachová s krutonky 

                                         pečené kuře na másle, rýže,

                                         zelný salát, čaj 

        Odpolední svačina:  chléb, česneková pomazánka, paprika, bikava


                                                    

Středa:  Ranní svačina:       chléb, pěna z kuřecího masa, ovoce, mléko 

17.10.   Oběd:                     polévka franfurtská

                                           vepřové maso v mrkvi, brambory, čaj 

            Odpolední svačina: bageta, plátkový sýr, rajče, caro 


 

Čtvrtek: Ranní svačina:      jogurt s rohlíkem, čaj 

18. 10.  Oběd:                     polévka cibulová s bramborem

                                           burgur rizoto s vepřovým masem,

                                           ledový salát, čaj   

             Odpolední svačina: chléb, vaječná pěna, pór, caro 


 

Pátek:   Ranní svačina:        chléb, drožďová pomazánka, ovoce, mléko

19. 10. Oběd:                      polévka vločková

                                            vepřové nudličky na smetaně, těstoviny, čaj 

           Odpolední svačina:  vánočka, džem, nesqick 

 

                                               DOBROU CHUŤ!

  

 


 

NA ZÁKLADĚ LEGISLATIVY EU 2000/13 OJ VYHLÁŠKY 113/2005 SB.,0 ZPŮSOBU ORGANIZOVÁNÍ POTRAVIN A TABÁKOVÝCH VÝROBKŮ JSOU VEŠKERÁ STRAVOVACÍ ZAŘÍZENÍ POVINNA OD 13. 12. 2014  ZVEŘEJŇOVAT MNOŽSTVÍ ALERGENÚ V POTRAVINÁCH.

ALERGENY V POTRAVINÁCH                                                                                                  Vysvětlení: Alergeny jsou přirozeně vyskytující se látky bílkovinné povahy, které způsobují u přecitlivělých jedinců nepřiměřenou reakci  imunitního systému. V podstatě se jedná o poruchy imunity, kdy normálně neškodné látky fungují negativně - jako alergeny a jsou napadány imunologickou obranou organismu.                                                                   Projevy alergické reakce: kýchání, svědění, kopřivka, otoky, nadýmání.                               Běžné potravinové alergeny: Mohou vyvolat všechny potraviny, ale EU specifikovala 14 hlavních potencionálních alergenů, které podléhají legislativnímu označení.

SEZNAM POTRAVINOVÝCH ALERGENŮ, KTERÉ PODLÉHAJÍ LEGISLATIVNÍMU OZNAČOVÁNÍ DLE SMĚRNICE 1169/11 EU                                                                                                               1. Obiloviny obsahující lepek, výrobky z nich                                                                          2. Korýši a výrobky z nich                                                                                                      3. Vejce a výrobky z nich                                                                                                          4. Ryby a výrobky z nich                                                                                                        5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z ní                                                                        6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich                                                                                      7. Mléko a výrobky z něj                                                                                                            8. Skořápkové plody a výrobky z nic                                                                                          9. Celer a výrobky z něj                                                                                                       10. Hořčice a výrobky z ní                                                                                                    11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich                                                                     12. Oxid siřičitý a siřičitany                                                                                                 13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj                                                                                     14. Měkkýši a výrobky z nich

TENTO SEZNAM JE POUZE INFORMATIVNÍ


 

 

Odpolední svačina:  

Odpolední svačina: bageta s pěnou z kuřecího masa,

                                            kedluben, čaj 

Odpolední svačina: 

Odpolední svačina: