Menu

svetlik zahlinice

Jídelníček

19. - 23. 11. 2018

 

Pondělí: Ranní svačina:       chléb, tuňáková pěna, ovoce, kakao

19. 11.    Oběd:                   polévka špenátová s pohankou

                                           zapečené těstoviny se šunkou,

                                           červená řepa, čaj     

            Odpolední svačina: veka s nutelou, malkao 


 

Úterý: Ranní svačina:        chléb, drožďová pěna, ovoce, inka 

20. 11.  Oběd:                   polévka valašská kyselica

                                         vepřové po pražsku, rýže,

                                         okurkový salát, čaj

         Odpolední svačina:  rohlík, tavený sýr, paprika, caro 


                                                    

Středa:  Ranní svačina:       chléb, pěna z hovězího masa, ovoce, granko

21. 11.  Oběd:                     polévka z hovězío masa s játrovými nočky

                                           vařené hovězí maso, rajčatová omáčka,

                                           těstoviny, čaj 

            Odpolední svačina: dalamánek, kedlubnová pěna, rajče, mléko 


 

Čtvrtek: Ranní svačina:      chléb, pěna z hovězího masa, ovoce, inka

22. 11.  Oběd:                     polévka zeleninová s jáhly

                                           moravský guláš s vepř. masem, chléb, čaj   

            Odpolední svačina: chléb, máslo, plátkový sýr, kápie, bikava    


 

Pátek:   Ranní svačina:        jogurt, loupáček, ovoce, čaj

23. 11. Oběd:                      polévka čočková

                                            dušená mrkev s hráškem a vepřovým masem,

                                            brambory čaj

           Odpolední svačina:  vánočka, džem, nesqick

 

                                               DOBROU CHUŤ!

  

 


 

NA ZÁKLADĚ LEGISLATIVY EU 2000/13 OJ VYHLÁŠKY 113/2005 SB.,0 ZPŮSOBU ORGANIZOVÁNÍ POTRAVIN A TABÁKOVÝCH VÝROBKŮ JSOU VEŠKERÁ STRAVOVACÍ ZAŘÍZENÍ POVINNA OD 13. 12. 2014  ZVEŘEJŇOVAT MNOŽSTVÍ ALERGENÚ V POTRAVINÁCH.

ALERGENY V POTRAVINÁCH                                                                                                  Vysvětlení: Alergeny jsou přirozeně vyskytující se látky bílkovinné povahy, které způsobují u přecitlivělých jedinců nepřiměřenou reakci  imunitního systému. V podstatě se jedná o poruchy imunity, kdy normálně neškodné látky fungují negativně - jako alergeny a jsou napadány imunologickou obranou organismu.                                                                   Projevy alergické reakce: kýchání, svědění, kopřivka, otoky, nadýmání.                               Běžné potravinové alergeny: Mohou vyvolat všechny potraviny, ale EU specifikovala 14 hlavních potencionálních alergenů, které podléhají legislativnímu označení.

SEZNAM POTRAVINOVÝCH ALERGENŮ, KTERÉ PODLÉHAJÍ LEGISLATIVNÍMU OZNAČOVÁNÍ DLE SMĚRNICE 1169/11 EU                                                                                                               1. Obiloviny obsahující lepek, výrobky z nich                                                                          2. Korýši a výrobky z nich                                                                                                      3. Vejce a výrobky z nich                                                                                                          4. Ryby a výrobky z nich                                                                                                        5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z ní                                                                        6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich                                                                                      7. Mléko a výrobky z něj                                                                                                            8. Skořápkové plody a výrobky z nic                                                                                          9. Celer a výrobky z něj                                                                                                       10. Hořčice a výrobky z ní                                                                                                    11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich                                                                     12. Oxid siřičitý a siřičitany                                                                                                 13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj                                                                                     14. Měkkýši a výrobky z nich

TENTO SEZNAM JE POUZE INFORMATIVNÍ


 

 

Odpolední svačina:  

Odpolední svačina: bageta s pěnou z kuřecího masa,

                                            kedluben, čaj 

Odpolední svačina: 

Odpolední svačina: