Menu

svetlik zahlinice

Jídelníček

17. - 21. 9. 2018

 

Pondělí: Ranní svačina:       chléb, rybí pěna, ovoce, kakao

17. 9.    Oběd:                     polévka špenátová s jáhly

                                          čočka zadělávaná, vejce, chléb, čaj  

            Odpolední svačina: chléb, papriková pěna, rajče, malkao


 

Úterý: Ranní svačina:       chléb, květáková pěna, ovoce, inka

18. 9. Oběd:                     polévka dýňový krém s krutonky

                                        krůtí maso s bylinkami, těstoviny,

                                        okurkový salát, čaj 

        Odpolední svačina:  sladký rohlík s medem, bikava 


                                                    

Středa:  Ranní svačina:       chléb, krůtí pěna, ovoce, nesqick 

19. 9.   Oběd:                     polévka drůbková s masem, nudlemi

                                           žemlovka s jablky, čaj 

            Odpolední svačina: chléb, máslo, šunka, paprika, mléko


 

Čtvrtek: Ranní svačina:      chléb, vločková pěna, ovoce, kakao

20. 9.    Oběd:                     polévka cibulačka

                                           hovězí na česneku, těstovinová rýže,

                                           míchaný salát, čaj      

             Odpolední svačina: dalamánek, pažitkové máslo, malkao 


 

Pátek:   Ranní svačina:        rohlík, špenátová pěna, ovoce, caro

21. 9.   Oběd:                      polévka gulášová

                                            sekaná z vepř. masa, bramborová kaše, kompot 

            Odpolední svačina: vánočka, máslo, povidla, mléko 

 

                                               DOBROU CHUŤ!

  

 


 

NA ZÁKLADĚ LEGISLATIVY EU 2000/13 OJ VYHLÁŠKY 113/2005 SB.,0 ZPŮSOBU ORGANIZOVÁNÍ POTRAVIN A TABÁKOVÝCH VÝROBKŮ JSOU VEŠKERÁ STRAVOVACÍ ZAŘÍZENÍ POVINNA OD 13. 12. 2014  ZVEŘEJŇOVAT MNOŽSTVÍ ALERGENÚ V POTRAVINÁCH.

ALERGENY V POTRAVINÁCH                                                                                                  Vysvětlení: Alergeny jsou přirozeně vyskytující se látky bílkovinné povahy, které způsobují u přecitlivělých jedinců nepřiměřenou reakci  imunitního systému. V podstatě se jedná o poruchy imunity, kdy normálně neškodné látky fungují negativně - jako alergeny a jsou napadány imunologickou obranou organismu.                                                                   Projevy alergické reakce: kýchání, svědění, kopřivka, otoky, nadýmání.                               Běžné potravinové alergeny: Mohou vyvolat všechny potraviny, ale EU specifikovala 14 hlavních potencionálních alergenů, které podléhají legislativnímu označení.

SEZNAM POTRAVINOVÝCH ALERGENŮ, KTERÉ PODLÉHAJÍ LEGISLATIVNÍMU OZNAČOVÁNÍ DLE SMĚRNICE 1169/11 EU                                                                                                               1. Obiloviny obsahující lepek, výrobky z nich                                                                          2. Korýši a výrobky z nich                                                                                                      3. Vejce a výrobky z nich                                                                                                          4. Ryby a výrobky z nich                                                                                                        5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z ní                                                                        6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich                                                                                      7. Mléko a výrobky z něj                                                                                                            8. Skořápkové plody a výrobky z nic                                                                                          9. Celer a výrobky z něj                                                                                                       10. Hořčice a výrobky z ní                                                                                                    11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich                                                                     12. Oxid siřičitý a siřičitany                                                                                                 13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj                                                                                     14. Měkkýši a výrobky z nich

TENTO SEZNAM JE POUZE INFORMATIVNÍ


 

 

Odpolední svačina:  

Odpolední svačina: bageta s pěnou z kuřecího masa,

                                            kedluben, čaj 

Odpolední svačina: 

Odpolední svačina: