Jídelníček - MŠ Hulín

Menu

Jídelníček

25. - 29. 6. 2018

 

Pondělí: Ranní svačina:       chléb se sardinkovou pěnou, ovoce, kakao

25. 6.    Oběd:                     polévka rajčatová s rýží

                                           rizoto s vepřovým masem a zeleninou,

                                           červená řepa, čaj  

            Odpolední svačina: bageta s plátkovým sýrem, paprika, malkao 


 

Úterý: Ranní svačina:       chléb se špenátovou pěnou, ovoce, malkao

26. 6. Oběd:                     polévka květáková

                                        vepřová pečeně, brambory, hlávkové zelí, čaj 

        Odpolední svačina:  rohlík, pažitkové máslo, rajče, bikava 


 

Středa:  Ranní svačina:       chléb s pěnou z vepř. masa, ovoce, čaj

27. 6.    Oběd:                     polévka boršč

                                           buchtičky s krémem, čaj

            Odpolední svačina: veka s máslem, šunka, paprika, čaj


 

Čtvrtek: Ranní svačina:      jogurt, piškoty, ovoce, čaj 

28. 6.    Oběd:                     polévka hrstková

                                           franfurtská kýta, těstoviny, čaj

             Odpolední svačina: dalamánek, mrkvová pěna, kedluben, kakao 


 

Pátek:   Ranní svačina:        kukuřičné lupínky s mlékem, ovoce, čaj

29. 6.   Oběd:                      polévka zeleninová s vejci

                                            sekaná, kapusta, chléb, čaj 

          Odpolední svačina:  vánočka, kakao

 

                            DOBROU CHUŤ!

 

 


 

NA ZÁKLADĚ LEGISLATIVY EU 2000/13 OJ VYHLÁŠKY 113/2005 SB.,0 ZPŮSOBU ORGANIZOVÁNÍ POTRAVIN A TABÁKOVÝCH VÝROBKŮ JSOU VEŠKERÁ STRAVOVACÍ ZAŘÍZENÍ POVINNA OD 13. 12. 2014  ZVEŘEJŇOVAT MNOŽSTVÍ ALERGENÚ V POTRAVINÁCH.

ALERGENY V POTRAVINÁCH                                                                                                  Vysvětlení: Alergeny jsou přirozeně vyskytující se látky bílkovinné povahy, které způsobují u přecitlivělých jedinců nepřiměřenou reakci  imunitního systému. V podstatě se jedná o poruchy imunity, kdy normálně neškodné látky fungují negativně - jako alergeny a jsou napadány imunologickou obranou organismu.                                                                   Projevy alergické reakce: kýchání, svědění, kopřivka, otoky, nadýmání.                               Běžné potravinové alergeny: Mohou vyvolat všechny potraviny, ale EU specifikovala 14 hlavních potencionálních alergenů, které podléhají legislativnímu označení.

SEZNAM POTRAVINOVÝCH ALERGENŮ, KTERÉ PODLÉHAJÍ LEGISLATIVNÍMU OZNAČOVÁNÍ DLE SMĚRNICE 1169/11 EU                                                                                                               1. Obiloviny obsahující lepek, výrobky z nich                                                                          2. Korýši a výrobky z nich                                                                                                      3. Vejce a výrobky z nich                                                                                                          4. Ryby a výrobky z nich                                                                                                        5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z ní                                                                        6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich                                                                                      7. Mléko a výrobky z něj                                                                                                            8. Skořápkové plody a výrobky z nic                                                                                          9. Celer a výrobky z něj                                                                                                       10. Hořčice a výrobky z ní                                                                                                    11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich                                                                     12. Oxid siřičitý a siřičitany                                                                                                 13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj                                                                                     14. Měkkýši a výrobky z nich

TENTO SEZNAM JE POUZE INFORMATIVNÍ